header

Cat6 U/UTP lapos  patch kábel  faszínű
Webshop ár: 1715 Ft
Nettó webshop ár: 1350 Ft
Kedvezmény:
Cat6 U/FTP lapos  patch kábel  fekete
Webshop ár: 2705 Ft
Nettó webshop ár: 2130 Ft
Kedvezmény:
Cat6A RJ45 csatlakozó fali és patch kábelre szerszám nélkül szerelhet
Webshop ár: 2350 Ft
Nettó webshop ár: 1850 Ft
Kedvezmény:
12 x LC-LC OM3 optikai break out/ csoport  kábel 15m
Webshop ár: 25083 Ft
Nettó webshop ár: 19750 Ft
Kedvezmény:
12 x LC-LC OM3 optikai csoportkábel kül/beltéri 100m
Webshop ár: 146050 Ft
Nettó webshop ár: 115000 Ft
Kedvezmény:
Cat6 UTP RJ45 csatlakozó fali és patch kábelre szerszám nélkül szerelhető
Webshop ár: 1999 Ft
Nettó webshop ár: 1574 Ft
Kedvezmény:
optikai látható fényű hibakereső
Webshop ár: 20955 Ft
Nettó webshop ár: 16500 Ft
Kedvezmény:

Rendszerek összehasonlítása

Új rendszer bevezetésénél mindig felmerül a kérdés, hogy oldjuk meg eszközeink biztos kapcsolatát, és a technológiák fejlődésével ez csak még bonyolultabbá válik.

WLAN - vezeték nélküli hálózat

Egyike a napjainkban már nem megkerülhető technológiáknak.
A legújabb szabvány szerinti eszközök már elérhetik a valós értékű 120 Mbps értéket, ami
levelezéshez, internethez, kisebb fájlok mozgatásához teljesen megfelelő.

Előnye, hogy könnyen, gyorsan telepíthető, egy légterű helységekben, akadálymentes környezetben, a sebességek is közel esnek az elméleti maximumokhoz. Mivel napjainkban az informatikai eszközök (notebook, tablet, okostelefon) nagy része már beépített WLAN kártyával rendelkezik, könnyen közös hálózatba kapcsolhatjuk eszközeinket

Hátránya, hogy több helyiség, nagyobb számú felhasználó esetén, pontos, eszköz és költségigényes tervezést igényel. A biztonsága, külső behatolás elleni védelme a rádióhullámok tulajdonságai – ezeket az épületünk, irodánk ajtajánál/ablakánál nem állíthatjuk meg - miatt korlátozottak. (az interneten található segédprogramok, oktatóvideók segítségével bárki profi és eredményes WLAN hackerré képezheti magát fél óra alatt)

Költségei a belépő szintű rendszereknél alacsony, a felhasználók, távolságok, megbízhatóság, biztonság növelésével exponenciálisan emelkedik. A költségvetés tervezését alapvetően megkönnyíti, hogy az eszközök árinformációihoz az internetek könnyen hozzáférhetünk, és csak a szakértő informatikus napi vagy óradíját, felmerülő költségeit kell hozzákalkulálni.

Használatát, telepítését egyedüli rendszerként olyan helyeken javasoljuk, ahol nagyszámú és gyakran változó felhasználók veszik igénybe, a mobilitás alapkövetelmény, a rendelkezésre-állás , biztonság kérdésköre pedig nem kritikus: hotelek, állomások, vendéglők, közösségi helyek - itt az mobilkommunikáció terjedésével lassan elvárt szolgáltatássá is válik. Irodai, üzleti használatban célszerű fix hálózat mellé telepíteni, és csak azon szolgáltatásokra használni ahol a hátrányoknál említett tulajdonságok nem jelentenek veszélyt a működésre.

Kérdése van, további információkat szeretne? - keressen minket : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

LAN - helyi hálózat

A különböző informatikai eszközeink közt fixen telepített kábelekből álló kapcsolatokból épül fel. A hálózatot alkotó kábelek és a komponensek minőségétől függően beszélhetünk 100Mbps, 1Gbps, 10Gbps, 40Gbps, 100Gbps sebességű hálózatról ( Gbps a gigabit per sec jelölésére szolgál). Napjainkra ez helyi hálózatokon alapuló informatikai struktúra ugyanúgy az épületek részévé vált mint a elektromos, vagy vízhálózat.

Előnyei: gyors, biztonságos, megbízható, tervezhető, a szabványosítások és az IP technológia elterjedésének köszönhetően számtalan eszköz összeköttetésére alkalmas : informatika, telefon, biztonságtechnika, televízió, szabályozás és irányítástechnikai alkalmazások, de nagyobb WLAN rendszereknek is biztosíthatja a gerincet.

Hátránya: fixen telepített, nehezen változtatható, ezért pontos tervezést igényel, esztétikus
kiépítéséhez egyéb építőipari szakmunkák is szükségesek lehetnek,ezért a költségei nehezebben becsülhetők.

Költségek: a tervezendő rendszer beruházási összege nagyban függ attól milyen hálózati sebességet szeretnénk elérni:

100BaseT: passzív oldali komponensei a Cat5 kábelek és szerelési anyagok. A Cat5 technológiailag kifutott, kiöregedett rendszer, a kapható termékek ezt már túlteljesítik, a sebességről inkább csak az aktív oldali meghajtók miatt beszélhetünk.

1000BaseT: Cat5e és Cat6 (ISO szerint: ClassD és ClassE) rendszerek, melyek mindegyike 1Gbps sebességre képes, a rendszerek közti különbség hogy a sebességhez milyen sávszélességet vesznek igénybe.

Cat5e: 100Mhz          Cat6: 250Mhz


Ez a végfelhasználó szempontjából leginkább a rendszer hibatűrésében, megbízhatóságában nyilvánul meg. pl IP telefonok hangminősége.

1 Gbps rendszereket 5 éves időtávra érdemes tervezni, és a költségek 1 végpontra eső becsléséhez jó támpontot adhat a következő táblázat:

 

 

Cat5e U/UTP

Cat5e F/UTP

Cat6 U/UTP

Cat6 F/FTP

Kábel

5 000 Ft

7 500 Ft

8 000 Ft

10 000 Ft

Aljzat/panel

2 000 Ft

3 000 Ft

3 000 Ft

4 500 Ft

Patch kábel

1 400 Ft

1 600 FT

2 200 Ft

3 200 Ft

Munkadíj

8 400 Ft

12 100 FT

13 200 Ft

19 700 Ft

Összköltség

16 800 Ft

24 200 Ft

26 400 Ft

39 400 Ft

Az árak nettó listaáras becslések, a következők szerint: a kábel átlaghossz 50m, panelek és aljzatok 1-1 linkre eső kalkulált árai, a patch kábelekből db 5m hosszút tartalmaz. A munkadíjakat az építőipari ökölszabállyal – annyi a munkadíj, mint az anyagköltség - számoltuk.

Az árnyékolt rendszerek alkalmazása: akkor érdemes elgondolkoznunk árnyékolt rendszer alkalmazásán, ha fennáll annak a lehetősége, hogy a telepített rendszert elektromágneses zajok, zavarok érhetik, melyek a kommunikációt rontják, szélsőséges esetben megakadályozzák, (pl. a kábel elektromos vezeték közelében/mellett fut; ipari létesítményben kell dolgoznunk)

Kérdése van, további információkat szeretne? - keressen minket : Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


10G BaseT: 10 Gbps átvitelre alkalmas jövőt álló rendszerek, egyértelműen hosszabb akár 10-15 éves időtartamra tervezhetőek. Ezt jelenleg két kábelezési osztály teljesíti : Cat6A és a Cat7 (ISO ClassEa és ClassF). A Cat7 rendszerek kivétel nélkül árnyékoltak, és speciális –nem a hagyományos RJ45 – csatlakozófelülettel rendelkeznek. A Cat6A rendszerek elérhetők árnyékolatlan (UTP) és árnyékolt (STP) rendszerekben is, mégis a zavartűrés, a könnyebb tesztmódszerek, és elterjedtsége miatt érdemes a STP rendszerek mellett dönteni.

Előnyei az előzőekben már említetteken túl, a hosszú élettartam, és a 10-szeres sebesség.

Hátrányaként a csupán a magasabb beruházási költséget lehet említeni , valamint a Cat7 rendszer építésénél azt a kockázatot, hogy jelenleg több Cat7 (600Mhz) átvitelre alkalmas csatlakozó-típus van, de hogy melyik válhat közkedvelté, és a későbbiekben egyszerűen elérhetővé, lehetetlen megmondani.

 

 

Cat6

Cat7 S/FTP

Kábel

11 000 Ft

12 500 Ft

Aljzat/panel

  5 000 Ft

  9 800 Ft

Patch kábelek

  4 800 Ft

  9 000 Ft

Munkadíj

20 800 Ft

31 300 Ft

Összköltség

41 600 Ft

62 600 Ft

 

 


Az árak nettó listaáras becslések, a következők szerint: a kábel átlaghossz 50m, panelek és aljzatok 1-1 linkre eső kalkulált árai, a patch kábelekből db 5m hosszút tartalmaz. A munkadíjakat az építőipari ökölszabállyal – annyi a munkadíj, mint az anyagköltség - számoltuk.


40G BaseT: A jelenleg legmagasabb csavart érpáras rézkábelen elérhető sebesség 40 Gbps, a hozzá tartozó kábelezési rendszer a Cat7A (ISO ClassFa). Szemben az előző kábelezési osztályokkal, itt már csak árnyékolt rendszer létezik, a csatlakozók a Cat7 rendszerhez hasonlóan speciálisak (GG45, Terra), valamint a maximális linkek hossza csupán 50m. (Cat5- Cat7 osztályokban ez 100m).

Tulajdonságai alapján az adatközpontokban van és lesz igazán igény erre az osztályra.

Posta Pont

Írjon nekünk skype-on

Kategóriák

Kosár

 x 

A kosár üres